Toiminta

Lahden Ahtialassa sijaitseva kuntoutusyksikkö on suunniteltu täysi-ikäisille kuntoutujille, joilla on päihde- ja muiden sosiaalisten haasteiden vuoksi taustalla pitkäaikaista asunnottomuutta tai laitosasumista. Talossa on 15 ympärivuorokautisen palveluasumisen paikkaa sekä 14 tuetun asumisen paikkaa. Torkon talo on moderni luhtitalo, jossa jokaisella on oma tila. Asunnot saa sisustaa oman maun mukaan ja ovat kooltaan n. 30m².

Torkon talon asukkaille tarjotaan hoivaa ja tukea, ja heitä avustetaan käytännön asioissa, kuten asumiseen liittyvissä kysymyksissä, virallisten asioiden hoidossa sekä arjen taidoissa. Tukitoimet ovat suunniteltu asukkaiden tarpeiden mukaan ja on toiminta on ensisijaisesti kuntouttavaa ja asiakkaan kognitiivisia taitoja tukevaa.

Torkon talossa nautitaan aktiivisesta arjesta ja aidosta tunnelmasta. Viriketoimintaa suunnitellaan yhteistyössä asukkaiden ja työyhteisön kanssa, hyödyntäen jokaisen yksilöllisiä taitoja, mielenkiinnon kohteita ja voimavaroja. Myös asukkaiden sosiaalinen verkosto otetaan huomioon toimintaa suunniteltaessa, mikä mahdollistaa yhteiset kokoontumiset ja kuulumisten vaihdon. Tarjolla on erilaisia ryhmiä, kuten käsityö-, musiikki-, elokuva- ja liikuntaryhmiä. Henkilökunta suunnittelee yhdessä asukkaiden kanssa retkiä ja tapahtumia. Toiminnassa kiinnitetään huomiota myös merkkipäiviin ja juhlapyhiin.

Yhteystiedot

Osoite:
Torkonkatu 3
15300 Lahti

Yksikönpäällikkö
Eija Peltokoski
p. 045 7884 2755
eija.peltokoski@medivida.fi

Tiimivastaava
Saana Kinnunen
p. 045 7884 3145
saana.kinnunen@medivida.fi

Torkon talon yleinen puhelinnumero, 24/7
045 788 42754

Ota yhteyttä Torkon taloon!

Hyväksyntä(Pakollinen)
Hyväksyn GDPR-asetuksen mukaisen tietosuojaselosteen
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.